Chili con Carne aneb výlet do Mexika za pár okamžiků

Chili con carne je legendární mexický pokrm, který na podzim krásně zahřeje jak vás, tak vaše hosty. Jeho nespornou výhodou je fakt, že je ho prostě hodně. Zároveň vás také potěší, že jeho příprava není nikterak složitá, zvláště pak když navštívíte food oddělení M&S, kde všechny mexické produkty najdete pohromadě. Protože komu by se chtělo v podzimním dešti obíhat město a shánět všechny suroviny? Jdeme tedy na to – za 40 minut z hrnce na talíř a pak už si jenom budete užívat příjemně pikantní pohodu a sklenku vína.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

40 minut (velmi snadné)

Ingredience

  • 2x omáčka Chilli con carne M&S
    500 g mletého hovězího masa M&S
    1x směs předvařených fazolí pinto M&S
    1 balení pšeničných placek taco M&S
    hrst chilli papriček jalapeño
    1 avokádo
    2x limetky
    sladká kukuřice v nálevu
    1 cibule
    špetku uzených vloček chilli papriček
    1x 200 g kořeněná dlouhozrnná rýže M&S

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Nasekanou cibuli osmažíme společně s mletým masem v hluboké pánvi, lehce osolíme, opepříme a po cca 5 minutách přidáme k masu hotové omáčky M&S a důkladně promícháme. Stáhneme plamen na minimum a necháme lehce probublávat. Občas promícháme a za 25 minut máme hotovo. Dochutíme limetkou, solí a špetkou zauzených vloček chilli.
  2. Na pánvi nebo v troubě si nahřejeme placky tacos. Avokádo nakrájíme na kostky a nasekáme koriandr a špetku čerstvého chilli.
  3. Servírujeme s rýží, plackami, avokádem, kukuřicí a dle libosti i čerstvým koriandrem. K tomuto mexickému jídlu by se hodily různá vína, třeba Ryzlink nebo Grüner Veltliner, ale já jsem vsadil na jistotu a dal si k němu portugalské Alicante Bouschet. Má totiž vyšší obsah alkoholu a jeho čerstvost a mohutnost se skvěle snoubila s mým hutným, pikantním chilli con carne.
  4. Přeji vám dobrou chuť a hezky barevný podzim!
  5. Tento recept pro vás z produktů M&S připravil Milan Juřica// FoodMillBlog Fotky nafotil: 360co // Jan Vychodil
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments