Ingredience
2x omáčka Chilli con carne M&S
500 g mletého hovězího masa M&S
1x směs předvařených fazolí pinto M&S
1 balení pšeničných placek taco M&S
hrst chilli papriček jalapeño
1 avokádo
2x limetky
sladká kukuřice v nálevu
1 cibule
špetku uzených vloček chilli papriček
1x 200 g kořeněná dlouhozrnná rýže M&S
Postup
- Nasekanou cibuli osmažíme společně s mletým masem v hluboké pánvi, lehce osolíme, opepříme a po cca 5 minutách přidáme k masu hotové omáčky M&S a důkladně promícháme. Stáhneme plamen na minimum a necháme lehce probublávat. Občas promícháme a za 25 minut máme hotovo. Dochutíme limetkou, solí a špetkou zauzených vloček chilli.
- Na pánvi nebo v troubě si nahřejeme placky tacos. Avokádo nakrájíme na kostky a nasekáme koriandr a špetku čerstvého chilli.
- Servírujeme s rýží, plackami, avokádem, kukuřicí a dle libosti i čerstvým koriandrem. K tomuto mexickému jídlu by se hodily různá vína, třeba Ryzlink nebo Grüner Veltliner, ale já jsem vsadil na jistotu a dal si k němu portugalské Alicante Bouschet. Má totiž vyšší obsah alkoholu a jeho čerstvost a mohutnost se skvěle snoubila s mým hutným, pikantním chilli con carne.
- Přeji vám dobrou chuť a hezky barevný podzim!
- Tento recept pro vás z produktů M&S připravil Milan Juřica// FoodMillBlog Fotky nafotil: 360co // Jan Vychodil