Cheesecake s nádechem vánočního koření

Delikátní vánoční dezert, který rozhodně stojí za vyzkoušení!

servings

Počet porcí

6 porcí

preparation

Doba přípravy

45 minut

Ingredience

  • 250 ml smetany na šlehání M&S

  • 250 g mascarpone

  • 90 ml Irish Cream likéru M&S

  • 12 čokoládových sušenek s krémem (Boubon biscuits)

  • 3 lžíce másla

  • špetka mleté skořice

  • 30 g dýňových semínek

  • 30 g pekanových ořechů

  • pomerančová kůra

  • 4 lžíce moučkového cukru

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Smetanu vyšlehejte spolu se 4 lžícemi moučkového cukru. Rozdrťte sušenky. Rozpusťte máslo.
  2. Pro přípravu korpusu, rozsekejte v kuchyňském robotu pekanové ořechy, dýňová semínka a skořici. Ořechy si ponechte na závěrečné zdobení.
  3. Rozpuštěné máslo smíchejte s rozdrcenými sušenkami a vzniklou směs nasypejte do dortové formy (průměr 20 cm) a pomocí skleničky směs dostatečně stlačte.
  4. Do mascarpone postupně vmíchejte smetanový likér a vyšlehanou smetanu. Dejte pozor, aby se vám směs nesrazila. Povrch dortu uhlaďte, zakryjte potravinářskou fólii a dejte vychladnout do lednice, nejlépe před noc.
  5. Těsně před podáváním posypeme zbytkem rozdrcených ořechů a pokapeme likérem.