Ingredience
250 ml smetany na šlehání M&S
250 g mascarpone
90 ml Irish Cream likéru M&S
12 čokoládových sušenek s krémem (Boubon biscuits)
3 lžíce másla
špetka mleté skořice
30 g dýňových semínek
30 g pekanových ořechů
pomerančová kůra
4 lžíce moučkového cukru
Postup
- Příprava: Smetanu vyšlehejte spolu se 4 lžícemi moučkového cukru. Rozdrťte sušenky. Rozpusťte máslo.
- Pro přípravu korpusu, rozsekejte v kuchyňském robotu pekanové ořechy, dýňová semínka a skořici. Ořechy si ponechte na závěrečné zdobení.
- Rozpuštěné máslo smíchejte s rozdrcenými sušenkami a vzniklou směs nasypejte do dortové formy (průměr 20 cm) a pomocí skleničky směs dostatečně stlačte.
- Do mascarpone postupně vmíchejte smetanový likér a vyšlehanou smetanu. Dejte pozor, aby se vám směs nesrazila. Povrch dortu uhlaďte, zakryjte potravinářskou fólii a dejte vychladnout do lednice, nejlépe přes noc.
- Těsně před podáváním posypeme zbytkem rozdrcených ořechů a pokapeme likérem.