Burgery se sýrem halloumi a portobello žampionem od

Cat & Cook

servings

Počet porcí

4 burgery

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 4 burgerové bulky
  • 4 portobello žampiony
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa (nemusí být)
  • Halloumi sýr (ideálně kulatý tvar)
  • 1 větší rajče
  • Oblíbený salát
  • Řecký jogurt
  • 2 zralá avokáda
  • Šťáva z 1 citrónu
  • Sůl, pepř

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Portobello žampiony zbavte nožiček, otřete utěrkou a vložte do misky. Česnek rozmačkejte s olejem a vinným octem a přelijte žampiony. Přikryjte fólií a marinujte v lednici alespoň 30 minut.
  2. Mezitím si připravte ostatní potraviny. Bulky rozřízněte na poloviny, rajčata a sýr nakrájejte na plátky a avokádo rozmačkejte společně citrónovou šťávou, ochuťte solí a pepřem.
  3. Gril rozpalte na 180 – 200 stupňů. Hlavičky žampionů grilujte asi 5 minut z každé strany, stejně tak jako sýr (tomu možná bude stačit méně času, tak ho raději kontrolujte).
  4. Nakonec opečte bulky, těm stačí jen asi minutka. Na spodní část bulky navrstvěte rozmačkané avokádo, přikryjte sýrem, na ten položte houbu a řádně osolte a opepřete. Přidejte rajče, jogurtovou zálivku a salát. Dobrou chuť :)
  5. Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments