Ingredience
- 4 burgerové bulky
- 4 portobello žampiony
- 2 stroužky česneku
- 5 lžic olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa (nemusí být)
- Halloumi sýr (ideálně kulatý tvar)
- 1 větší rajče
- Oblíbený salát
- Řecký jogurt
- 2 zralá avokáda
- Šťáva z 1 citrónu
- Sůl, pepř
Postup
- Portobello žampiony zbavte nožiček, otřete utěrkou a vložte do misky. Česnek rozmačkejte s olejem a vinným octem a přelijte žampiony. Přikryjte fólií a marinujte v lednici alespoň 30 minut.
- Mezitím si připravte ostatní potraviny. Bulky rozřízněte na poloviny, rajčata a sýr nakrájejte na plátky a avokádo rozmačkejte společně citrónovou šťávou, ochuťte solí a pepřem.
- Gril rozpalte na 180 – 200 stupňů. Hlavičky žampionů grilujte asi 5 minut z každé strany, stejně tak jako sýr (tomu možná bude stačit méně času, tak ho raději kontrolujte).
- Nakonec opečte bulky, těm stačí jen asi minutka. Na spodní část bulky navrstvěte rozmačkané avokádo, přikryjte sýrem, na ten položte houbu a řádně osolte a opepřete. Přidejte rajče, jogurtovou zálivku a salát. Dobrou chuť :)
- Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.