Ingredience
- 2 balení Aberdeen Angus steak burgers M&S (mleté hovězí burgery)
- 4 burgerové housky
- 4 plátky vyzrálého cheddaru
- 8 plátku slaniny
- 4 vejce + rostlinný olej
- 2 rajčata
- Oblíbený salát
- 100 g majonézy
- 100 g hrubozrnné hořčice
- 60 g másla
- Sůl, pepř
- Olivový olej extra panenský
Postup
- U burgerů je důležité připravit si tzv. mise en place (čtěte miz an plas) – tedy všechny ingredience tak, abyste je měli po ruce. Rajčata nakrájejte na kolečka, připravte si salát, cheddar, olivový olej, hořčici, sůl a pepř. Plátky slaniny opečte dozlatova na pánvi a uchovejte na teplém místě. Připravte si grilovací pánev. Maso pokojové teploty pokapejte olejem a rozetřete po celé ploše. Vložte na rozpálenou pánev (na nejvyšší stupeň) a nechte opékat asi 4 minuty, dokud se maso samo neodlepí. Otočte, opékejte asi minutu, na každý burger položte 10 g másla a dejte dopéct do trouby (ideálně na té samé pánvi, případně je přesuňte do zapékací mísy nebo na plech). Vpichovým teploměrem hlídejte vnitřní teplotu masa. Až bude mít 55 stupňů, na každý burger položte sýr. Dopečte burger do 60 stupňů a vyndejte z trouby. Přendejte maso na talíř, přikryjte alobalem a nechte 3 minutky odpočinout. Takhle bude váš burger propečený medium, tím zaručíte jeho šťavnatost a vláčnost. Na pečení steaků a burgerů doporučuji digitální vpichový teploměr.
- Mezitím na čisté pánvi rozehřejte rostlinný olej a osmažte volská oka. Opatrně je děrovanou naběračkou sundejte na talířek vystlaný kuchyňskou utěrkou.
- Bulky si rozpulte a v menším kastrůlku rozehřejte 20 g másla. Připravte je tak, že každý kus lehce namočíte rozřízlou stranou do másla a dáte opéct na suchou pánev dozlatova. Trvá to asi 3 minuty. Na spodní část bulky navrstvěte majonézu, poté salát – ten osolte a opepřete, přidejte rajče, maso, slaninu a navrch opatrně položte vejce. Druhou část bulky pomažte hrubozrnnou hořčicí a přiklopte.
- Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.