Anglické trifle s jahodami od Cat & Cook

Sladké potěšení, které se skvěle hodí nejen na Valentýna, pro vás připravila Cat&Cook.

servings

Počet porcí

Na střední mísu (cca 6 porcí)

preparation

Doba přípravy

75 minut

Ingredience

  • 2 ks oblíbeného korpusu / 300 g cukrářských piškotů
  • Jahodová marmeláda
  • 50 ml cherry / brandy / mléčné kávy / malinové omáčky M&S
  • 600 g crème fraîche / zakysané smetany
  • 2 vanilkové lusky
  • Cukr moučka
  • 570 ml šlehačky (30 – 47%)
  • 6 žloutků z vajec vel. L
  • 50 g cukru krupice
  • 1,5 lžíce kukuřičné mouky
  • 700 g jahod
  • Maliny a borůvky na ozdobu
  • 500 ml šlehačky ke šlehání

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Na žloutkový krém (custard) smíchejte cukr s moukou a přidejte ke žloutkům. Promíchejte, dokud směs nebude homogenní. Jeden vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyjměte semínka. Ta smíchejte se smetanou v rendlíku se silným dnem a přiveďte těsně pod bod varu.
  2. Ohřátou smetanu po částech přilévejte ke žloutkové směsi a energicky míchejte metlou. Až bude směs spojená, nalijte ji z mísy zpět do rendlíku a na nízkém plamenu ohřívejte. Za stálého míchání směs nechte zhoustnout. Krém přelijte do mísy a přikryjte ho fresh fólií tak, aby se fólie dotýkala povrchu. Nechte zchladnout.
  3. Crème fraîche smíchejte se semínky z druhého vanilkového lusku a cukrem podle chuti. Korpus nakrájejte na tenké plátky (od vrchu ke spodu, nikoli jako při přípravě dortů) a promažte je marmeládou. Vždy dva plátky k sobě. Pokud používáte piškoty, také je promažte.
  4. Jahody omyjte, osušte a nakrájejte na plátky.
  5. Do mísy položte promazané plátky korpusu / piškoty (1/2), lehce zakápněte zvolenou tekutinou, přidejte krém z crème fraîche tak, aby zakryl pouze korpus. Plátky jahod naskládejte kolem dokola i doprostřed a přidejte zbytek krému tak, aby zakryl jahody. Na krém navrstvěte zbytek promazaných korpusů a postupujte úplně stejně, pouze použijte žloutkový krém. Navrch našlehejte vychlazenou šlehačku a ozdobte ovocem.
  6. Tento recept pro vás s láskou připravila Cat&Cook.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments