10ti minutové Thajské curry

Výtečný sytý oběd či večeře pro celou rodinu.

servings

Počet porcí

4

preparation

Doba přípravy

Příprava: 5 minut
Vaření: 5 minut

Ingredience

  • 1 polévková lžíce olivového oleje

  • 4 kuřecí prsa

  • 1 cibule

  • 1 cm čerstvého či sušeného zázvoru

  • 1 stroužek česneku

  • 2 červené chilli papričky

  • 2 lžičky Garam masala

  • 1 polévková lžíce mleté kurkumy

  • 1 plechovka kokosového mléka (se sníženým obsahem tuku)

  • 2 lžíce sójové omáčky

  • 1 polévková lžíce mangového čatní

  • 1 lžíce rajčatového kečupu

  • 1 svazek čerstvého či sušeného koriandru

  • 1 limetka

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Na velké pánvi nebo na woku osmahněte cibuli několik minut, dokud není trochu zbarvená. Udělejte to na vysokém ohni, aby barvy rychle, ale stále si zachovaly určitou strukturu.
  2. Nyní přidejte chilli, česnek a zázvor, stále míchejte, aby se nic nepřichytilo. Po 30 sekundách přidejte kurkumu a garam masalu.
  3. Nyní přidejte kokosové mléko a na kostky nakrájené kuře. Promíchejte a nechte dojít k varu, snažte se nenechat vařit.
  4. Po uvaření přidejte mangové čatní, kečup a sójovou omáčku. Nechte to vařit 3-4 minuty, aby se kuře jemně pošírovalo. Netrvá to dlouho, protože nese velké množství zbytkového tepla.
  5. Těsně před podáváním nasekejte koriandr na poslední chvíli a přidejte do pánve, vymačkejte šťávu z limetky, promíchejte a podávejte s hnědou rýží
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments