Ingredience
1 polévková lžíce olivového oleje
4 kuřecí prsa
1 cibule
1 cm čerstvého či sušeného zázvoru
1 stroužek česneku
2 červené chilli papričky
2 lžičky Garam masala
1 polévková lžíce mleté kurkumy
1 plechovka kokosového mléka (se sníženým obsahem tuku)
2 lžíce sójové omáčky
1 polévková lžíce mangového čatní
1 lžíce rajčatového kečupu
1 svazek čerstvého či sušeného koriandru
1 limetka
Postup
- Na velké pánvi nebo na woku osmahněte cibuli několik minut, dokud není trochu zbarvená. Udělejte to na vysokém ohni, aby barvy rychle, ale stále si zachovaly určitou strukturu.
- Nyní přidejte chilli, česnek a zázvor, stále míchejte, aby se nic nepřichytilo. Po 30 sekundách přidejte kurkumu a garam masalu.
- Nyní přidejte kokosové mléko a na kostky nakrájené kuře. Promíchejte a nechte dojít k varu, snažte se nenechat vařit.
- Po uvaření přidejte mangové čatní, kečup a sójovou omáčku. Nechte to vařit 3-4 minuty, aby se kuře jemně pošírovalo. Netrvá to dlouho, protože nese velké množství zbytkového tepla.
- Těsně před podáváním nasekejte koriandr na poslední chvíli a přidejte do pánve, vymačkejte šťávu z limetky, promíchejte a podávejte s hnědou rýží