Ingredience
- 10 ks mušlí sv. Jakuba
- Máslo
- Olivový olej
- Sůl, pepř
- Máslová dýně
- 40 g másla
- Zeleninový vývar
- Smetana
- Sůl, pepř
- 100 g quinoy
- 500 ml zeleninového vývaru
- ½ hrušky
- Kadeřávek
- Pažitka / Petrželka
- Šťáva ze ¼ citrónu
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- Sůl, pepř
Postup
- Dýni rozpulte a vydlabejte semínka. Oloupejte ji a nakrájejte na stejně velké kostky. V hlubším rendlíku rozehřejte máslo a asi tři minuty na něm restujte dýni. Zalijte vývarem tak, aby zasahoval těsně nad dýni. Duste pod pokličkou do měkka. Vývar by se měl téměř vypařit. Měkkou dýni osolte a rozmixujte tyčovým mixérem. Pro jemnost můžete přidat pár lžic smetany.
- Quinou uvařte ve vývaru podle návodu na obalu. Hrušku nakrájejte na kostičky. Pažitku nasekejte najemno. Ve větší míse smíchejte quinou, hrušku, pažitku, kadeřávek podle chuti a promíchejte. Nakonec přidejte extra panenský olivový olej, šťávu z citrónu a ochuťte solí a pepřem. Salátek můžete připravit i jako teplou variantu, když orestujete všechny ingredience na olivovém oleji.
- Mušle vyndejte z lednice 30 minut před přípravou. Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte 2 lžíce olivového oleje. Mušle osolte a opepřete. Opečte je dozlatova z obou stran, maximálně však 1,5 minuty z každé strany.
- Na talíř naservírujte pyré z dýně, salátek z quinoy a navrch položte mušle. Dobrou chuť. :)
- Tento recept pro vás s láskou připravila Cat&Cook.