Vánoční brownies

Upečte brownies ve svátečním stylu – pár lžic sušeného ovoce vykouzlí z brownies slavnostní delikatesu. Pozor, dezert se nesmí přepéct – kontrolujte pomocí špejle, že střed je stále vláčný.

servings

Počet porcí

15

preparation

Doba přípravy

Příprava 15min, pečení 45min

Ingredience

  • Moučkový cukr

  • 5 vajec

  • 300 g hořké čokolády

  • 250 g másla

  • 400 g cukru krupice

  • Semínka z vanilkového lusku

  • 150 g hladké mouky

  • 50 g kakaa

  • 0,5 lžičky prášku do pečiva

  • 3 lžíce sušeného ovoce (mix)

  • Špetka soli

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Příprava: Nasekejte čokoládu. Nakrájejte máslo na kostky.
  2. Předehřejte troubu na 180 stupňů (horkovzdušnou troubu na 160 stupňů, plynovou troubu na stupeň 4). Vymažte mělký plech a vyložte pečicím papírem. Papír by měl přesahovat okraje plechu (brownies se tak bude snáze vyndávat z plechu).
  3. Rozehřejte čokoládu s máslem ve vodní lázni. Průběžně míchejte. Poté nechte lehce vychladnout.
  4. Vejce, cukr a semínka z vanilkového lusku šlehejte 3-4 minuty, dokud se nevytvoří světlá pěna.
  5. Směs z vajec smíchejte s vychladlou směsí čokolády s máslem.
  6. Dále do směsi prosejte mouku a kakao, přidejte prášek do pečiva a špetku soli. Míchejte, dokud těsto nebude hladké.
  7. Jemně přimíchejte sušené ovoce.
  8. Směs vylijte na plech a uhlaďte povrch. Pečte 35-40 minut, nebo dokud nebude brownies upečené, ale stále vláčné uprostřed.
  9. Nechte vychladnout. Pak brownies vyndejte, posypte moučkovým cukrem a nakrájejte na malé kostky.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments