Snídaňový banánový chléb s medem a vločkami

Zdravá svačinka do školy i do práce!

servings

Počet porcí

10

preparation

Doba přípravy

45 minut

Ingredience

  • 100 g změklého másla

  • 3 velké zralé banány

  • 150 g medu

  • 2 středně velká vejce

  • 0,5 lžičky mleté skořice

  • 225 g bezlepkové nebo hladké mouky

  • 1 lžička prášku do pečiva

  • 100 g bezlepkových nebo normálních cereálií nebo granoly

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Lehce vymažeme a vyložíme formu na 1 kg bochníku.
  2. Oloupeme a nahrubo nakrájíme 2 banány.
  3. Máslo, med, vejce, nakrájené banány, skořici, mouku a prášek do pečiva vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme dohladka.
  4. Přelijme do velké mísy a vmícháme 75 g vloček.
  5. Lžící směs vložíme do formy.
  6. Zbylý banán nakrájíme na dlouhé tenké plátky a položíme je podélně na povrch směsi.
  7. Povrch chlebíčku dále posypeme směsí cereálií. Umístíme na prostřední rošt a pečeme 40-45 minut dokud povrch nezezlátne.
  8. Vyjmeme z trouby a pokapeme medem.
  9. Po vyjmutí z trouby necháme alespoň 30 minut vychladnout ve formě.
  10. Podáváme teplý nebo při pokojové teplotě.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments