Ingredience
1 citron
2 velká vejce
100 ml podmáslí
1 čajová lžička citronové šťávy
125 g másla
200 g cukru
200 g hladké mouky
Na krém:
Potravinářské barvivo (není povinné)
250 g moučkového cukru
75 g másla
3 polévkové lžíce citronového krému (M&S Lemon curd)
Postup
- Příprava:
- Nastrouhejte kůru z citronu a vymačkejte šťávu. Máslo nechte změknout. Prosyjte mouku. Prosyjte moučkový cukr.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů. Na plech si připravte 12 košíčků na muffiny.
- Do mísy dejte máslo a pomocí mixéru z něj vytvořte krémovou hmotu.
- Do máslové hmoty přidejte cukr a citronovou kůru a jemně mixujte další 4 minuty.
- Pomocí velké lžíce dále postupně přidávejte mouku a podmáslí.
- Přidejte citronovou šťávu a promíchejte.
- Směs dejte rovnoměrně do košíčku cca do poloviny a pečte 20-25 minut nebo dokud nebudou mít muffiny zlatavou barvu a budou nadýchané a pevné.
- Vyjměte je z trouby a nechte vychladnout.
- Na krém si připravte máslo a moučkový cukr, obojí dejte do šlehače a mixujte alespoň 10 minut, dokud hmota nezdvojnásobí svůj objem a nebude krásně bílá a nadýchaná.
- Až bude hmota jemná, přidejte citronový krém a potravinářské barvivo.
- Pokud je to nutné, nechte polevu vychladnout, aby byla pevná.
- Polevu můžete přendat do sáčku na zdobení a muffiny můžete libovolně zdobit.
- Hotové muffiny ozdobte citronovou kůrou.
A kde jsou v postupu práce tyvejce?
taky je tam hledám 😀 …
Zkusím je přidat k máslu.