Ingredience
400 g zralých rajčat
3 polévkové lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 chilli paprička
100 g zelených vypeckovaných oliv
špetka cukru
25 g čerstvé bazalky
350 g špaget
Parmazán
Postup
- Příprava: Jemně nasekejte stroužek česneku. Jemně nasekejte chilli papričku. Zelené olivy nahrubo nasekejte. Natrhejte listy čerstvé bazalky.
- Rajčata nakrájejte na větší kousky.
- Vložte je do žáruvzdorné mísy a promíchejte je s olivovým olejem, česnekem, chilli papričkou, olivami a polovinou nasekané bazalky.
- Mísu zakryjte a nechte 30 minut stranou.
- Vařte špagety podle postupu na obalu.
- Špagety slijte a přendejte je do rajčatové směsi.
- Přidejte zbývající bazalku a dobře promíchejte.
- Pokrm ozdobte lístkem bazalky a podávejte s nastrouhaným parmazánem.
- Přejeme Vám dobrou chuť!