Ingredience
- 1 stroužek česneku
- Hoblinky sýru Pecorino
- 150 g italského chleba ciabatta
- 400 g čerstvé řepy
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička tymiánu
- 40 g vlašských ořechů
- 1 čajová lžička sherry octa
- 1 čajová lžička ořechového oleje
- Půl čajové lžičky hrubozrnné hořčice
- Půl čajové lžičky medu
- 1 polévková lžíce čerstvé petržele
Postup
- Příprava: Rozkrojte ciabattu na 3 plátky (každý o tloušťce cca 1 cm). Oloupejte a nakrájejte řepu na malé měsíčky. Nahrubo nakrájejte vlašské ořechy. Nakrájejte najemno čerstvou petržel.
- Rozpalte gril/troubu. Krajíce ciabatty dejte na mřížku
- Opečte je po dobu 1-2 minuty z každé strany dokud nebudou mít zlatavou barvu.
- Každou stranu poté potřete stroužkem česneku a nechte vychladit.
- Troubu předehřejte na 180 až 200 stupňů.
- Měsíčky řepy rozprostřete na plech, potřete je olivovým olejem a posypte tymiánem.
- Pečte po dobu 25 minut, poté vyjměte z trouby.
- Přidejte k řepě vlašské ořechy a opět vraťte do trouby na 5 minut. Mezitím přejděte na další krok.
- Mezitím si připravíme dresink. Vyšlehejte sherry ocet s ořechovým olejem, hrubozrnnou hořčicí a medem. Touto směsí přelijte řepu.
- Lžící naberte celou směs na připravené ciabatty. Ciabatty navrch ozdobte petrželí a hoblinkami sýru Pecorino.