Ingredience
- 250 g mražené kukuřice
- 1,5 mrkve
- 1 petržel
- ½ cibule
- 30 g másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 500 ml zeleninového vývaru
- Špetka kurkumy
- 1 lžička římského kmínu
- Sůl
Postup
- Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Cibuli nasekejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a olivový olej. Přidejte kořenovou zeleninu a osmahněte na vyšším plamenu lehce dozlatova. Poté přidejte cibuli a počkejte, až zesklovatí. Bude to trvat jen asi 3 minuty. Mezitím propláchněte mraženou kukuřici pod tekoucí vlažnou vodou a přidejte ji k zelenině.
- Promíchejte a přidejte římský kmín a kurkumu. Osolte, zamíchejte a vařte pod pokličkou 15 – 20 minut, dokud nebude kukuřice měkčí. Poté rozmixujte ve stolním mixéru nebo tyčovým mixérem. Podle chuti dosolte. Jako obměnu můžete přidat smetanu nebo kokosové mléko, polévka je ale chutná i takto.
- Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.
Možná by bylo dobré, zmínit v tom postupu také ten vývar.