Ingredience
- 30 g piniových oříšků
- 250 g mozzarelly vcelku
- 550 g zralých rajčat
- 4 zralé blumy
- 1 citrón
- 5 pol. lžic extrapanenského olivového oleje
- 1 hrst lístků bazalky
Postup
- Příprava: Část bazalkových lístků zachováme, zbytek nakrájíme nahrubo. Citron vymačkáme. Blumy rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Rajčata rozpůlíme a nakrájíme na klínky. Mozzarellu opláchneme a ručně rozdělíme na části. Piniové oříšky zlehka opražíme.
- Dresink: Nasekanou bazalku smícháme v mixéru s olivovým olejem a polovinou citrónové šťávy.
- Přidáme 2 pol. lžíce vody a špetku soli a pepře.
- Blumy a rajčata promícháme se zbylou citronovou šťávou a dáme na servírovací talíř. Přidáme mozzarellu a posypeme piniovými oříšky a odloženými lístky bazalky.
- Jemně dochutíme a pokapeme dresinkem.