Ingredience
- Na formu s průměrem 15 cm
- Korpus
- 120 g pistácií
- 12 datlí
- 1,5 lžíce medu
- Cheesecake
- 300 g cream cheese
- 350 g pistácií
- 4 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce medu
- Semínka z 1 vanilkového lusku / lžička přírodní vanilkové esence
Postup
- Na korpus rozmixujte ve food procesoru všechny tři ingredience a celou směs vysypte do formy s odnímatelným dnem. Směs napěchujte po celé ploše formy, a pokud chcete, můžete udělat i menší okraje. Dejte do lednice na 1 hodinu.
- Nesolené pistácie rozmixujte společně s kokosovým olejem, vanilkou a medem téměř dohladka – mělo by vám vzniknout ochucené oříškové máslo. Pokud doma nemáte výkonný mixér, použijte raději hotové pistáciové máslo. Nakonec přidejte cream cheese a mixujte, dokud nebude směs homogenní. Nyní ji nalijte na vychlazený korpus a zahlaďte do rovna. Hotový cheesecake nechte odpočívat v lednici do druhého dne.
- Před podáváním ho doporučujeme dát na 30 minut do mrazáku, půjde tak lépe krájet. Dobrou chuť!
- Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.