Ingredience
- 2 ks kuřecích prsou / 4 ks stehenních řízků
- arašídový olej
- 3 lžíce zelené kari pasty
- 300 ml kokosového mléka
- 300 ml kuřecího vývaru (postačí i zeleninový)
- 7 – 10 ks thajského lilku pokrájeného na čtvrtiny
- kousek palmového cukru / 1 lžíce třtinového cukru
- 2 kafirové (limetové) listy
- 1 lžíce thajské rybí omáčky
- 1 červená paprika (nemusí být)
- 50 g plochých fazolových lusků (nemusí být)
- 100 g bambusových výhonků v konzervě či vakuovaných (nemusí být)
- 1 velká červená chilli paprička
- thajská bazalka a výhonky mungo na ozdobení
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na větší nudličky. Papriku pokrájejte na menší kusy, stejně tak jako fazolové lusky. Rozpalte hlubší pánev nebo hrnec a přidejte asi dvě lžíce oleje. Po minutě přidejte kari pastu a osmahněte ji na oleji dokud se pořádně nerozvoní. Trvá to 1 – 2 minuty. Poté přilijte trochu kokosového mléka a pořádně zamíchejte.
- Přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Poté přilijte zbytek mléka, vývar, rybí omáčku, cukr a kafirové listy natrhané na půlky. Nechte vařit 5 minut na středním ohni a pak přidejte rozpůlený thajský lilek a papriku. Po dalších 5 minutách přidejte bambus, lusky a chilli papričku nakrájenou na šikmo. Provařte už jen 2 minutky a vypněte plotnu, přimíchejte asi hrst bazalky a část mungo výhonků.
- Podávejte s jasmínovou rýží nebo rýžovými nudlemi ozdobené thajskou bazalkou a mungo výhonky. Nezapomeňte jíst vaše kari hůlkami. Dobrou chuť :)
- Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.