Ingredience
- 400 g těstovin pappardelle
- 500 g loupaných rajčat v konzervě / passaty
- 10 ks cherry rajčátek
- 2 lžíce nakládaných kapar v soli
- 3 – 4 ančovičky
- 100 g černých oliv
- 2 stroužky česneku
- 150 – 200 ml kvalitního bílého vína
- 2 lžíce hladkolisté petržele
- 1 chili paprička
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup
- Nejprve si dejte vařit velké množství studené vody. Přiveďte k varu a řádně osolte, voda musí být slaná jako voda v moři. Vhoďte těstoviny a zprudka vařte. Je důležité, aby měly opravdu hodně vody, jinak se rozvaří.
- Na rozpálenou pánev nalijte olivový olej a přidejte česnek a chilli papričku. Po třech minutách smažení na středním plameni je vyjměte, olej je nyní skvěle ochucený. Do pánve přidejte kapary, olivy pokrájené na menší kousky, najemno nasekané ančovičky a na poloviny rozkrojená cherry rajčátka. Restujte asi minutu a podlijte bílým vínem. Až se víno vypaří (poznáte to tak, že olej začne opět prskat a nebude cítit alkohol), přidejte nakládaná rajčata (příp. passatu). Zvyšte plamen a vařte asi 5 – 10 minut.
- Nyní by pappardelle měly být téměř al dente. Přidejte je kleštěmi k omáčce a naběračkou přidejte i trochu vody z těstovin (cca 1 naběračku). Lehce promíchejte a nechte vařit 3 minuty. Chutě se krásně propojí a omáčka zhoustne díky vodě z těstovin.
- Hladkolistou petržel nasekejte a přidejte do pánve, zakápněte olivovým olejem, opepřete a případně osolte. Pokud používáte sušené chilli, teď je čas ho použít (podle chuti). Pokud bude třeba, přidejte olej nebo vodu z těstovin. Omáčka by měla ulpívat na těstovinách. Dobrou chuť!
- Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook.